Webdesign

Baltic Webdesign laver/konfigurer hjemmesider ved hjælp af Open Source CMS programmet Joomla. At Joomla er et open source-program betyder, at det frit kan downloades fra internettet, uden man skal betale for det. Besøg den officielle Joomla side her.

Den umiddelbare styrke ved et CMS program er, at du som bruger af systemet meget nemt kan rette i tekster og andet, uden du skal været ekspert i hjemmesider. Det betyder også, at du ikke behøver bruge penge på at betale andre for at få rettet eller tilføjet en tekst.

Det du betaler Baltic Webdesign for, er at konfigurere systemet, så det tilpasses dine behov inden for de rammer der er som standard. Speciel tilpasning af skabeloner og komponenter kan laves efter aftale. Du skal desuden betale for et domænenavn og et web-hotel, hvis du ikke allerede har et i forvejen. Hvis du ikke har, kan Baltic Webdesign være dig behjælpelig med oprettelsen af disse.

Joomla er kåret til verdens bedste open source CMS program flere gange. Mere en 3000 statslige hjemmesider er lavet i Jooma! Se en oversigt på JoomaGov. Et godt eksempel er den estiske præsidents hjemmeside. To andre eksempler er denne side om Eiffeltårnet, og denne side fra ExactEarth I Danmark benytter f.eks. TV3 og Arriva sig af Joomla. Baltic Webdesigns hjemmeside er selvfølgelig også lavet i Joomla.

Joomla skabeloner

En Joomla hjemmeside er bygget op over en en skabelon (template). I disse skabeloner er der afsat pladser til moduler (f.eks. et vejrmodul, et slideshow, tilmelding til nyhedsbrev eller lign.). Nogle af disse skabeloner er gratis og nogle er kommercielle. Typisk er forskellen på disse to typer, at der er væsentligt flere modulpositioner og en bedre dokumentation til de kommercielle. Som kunde hos Baltic Webdesign, kan vælge mellem disse kommercielle skabeloner fra JoomSpirit uden merpris.