Restauranter i Alicante

Der er selvfølgelig et utal af restauranter i Alicante, og det er derfor næsten umuligt at anbefale nogen frem for andre. Vi har dog været nogle steder, som vi synes bør fremhæves, så her er vores korte og meget subjective liste:

L' Atelier

L' Atelier er en fantastisk lille restaurant, som er godt gemt i en af de små gader i centrum. Der er kun få siddepladser, og man bør altid reservere bord for at være sikker på at kunne få et bord. Deres menu er altid afvekslende og altid en spændende smagsoplevelse. Det er er sted vi besøger mindst en gang, hver gang vi er i Alicante.

Link til hjemmeside og Facebook

Saona Alicante Vistahermosa

Saona Alicante Vistahermosa er en restaurant tæt på Gran Via Centeret og indenfor gåafstand af Casa Drejer (1.5 km/20 min.). Priserne er rimelige (11,95€ for en frokostmenu en hverdag i december 2023), dog er det dyrere i weekenden og på helligdage. De har menuer med en starter, en hovedret og en dessert. Det er vist et ret populært sted, så det er vist en god idé at booke bord på forhånd.

Link til hjemmeside og Facebook

The Garden

En restaurant som ligger på turen hjem fra centrum, hvis man tager bus 6. Vi har besøgt den en enkelt gang, og det er et sted vi med sikkerhed vil vende tilbage til. Priserne er fornuftige, uden at været billige (efter spanske forhold). Vi kom af med 37 € for to forretter, to hovedretter og tre glas vin. Portionerne var så store, at vi kunne have delt en forret og en hovedret. De har ingen hjemmeside eller Facebook side, men er oprettet på Google Maps.

Link til Google Maps

La Colina (tidligere Buffet Colonial)

La Colina er en stor buffet restaurant med et meget stort udvalg af mad af alle typer. Der er en asiatisk afdeling med f.eks. sushi og dumplings, der er en spansk afdeling med bla. paella og der er masser af salater, fisk osv. Priserne er meget rimelige (se hjemmesiden). Der er lidt dårlig akustik, så der kan godt være lidt larm, hvis der er mange mennesker og på helligdage skal man have bestilt bord, hvis man ikke vil stå udenfor og vente på et ledigt bord.

Bus 11 går direkte (men ikke så tit!) fra stoppestedet ved vores lejlighed til ca. 200 meter fra La Colina.

Link til hjemmeside og Facebook

Five Guys

Er man til fast food, er Five Guys et af byens bedste steder. Deres burgerboller er lidt sødere end normalt og deres pommes frites er fantastiske! Five Guys har angiveligt ingen fryserer - kun produkter på køl. Ud over burgere, kan man også købe hotdogs og sandwich og der er gratis ristede jordnødder, hvis man er til det. Five Guys ligger meget centralt placeret midt på Ramblaen og de har længe åbent hver dag.

Link til hjemmeside, Facebook og Google Maps

El Buen Comer

El Buen Comer er en spansk restaurant tæt på Sankt Nikolau kirken og Ramblaen. De har bla. en relativ billig tre-retters menu til både frokost og aften.

Link til hjemmeside og Facebook

Burro Canaglia Bar & Resto

Denne restaurant ligger ud til en gågade, hvor der er et utal af barer, hvor man kan få en "before" før aftensmaden på Burro.  Her serverer de lækker mad (der er mange rettet at vælge imellem), maden serveres anderledes - f.eks. med en røgfyldt "osteklokke" over kødet, så røgen lægger sig over tallerkenen når tjeneren fjerne osteklokken ved serveringen. Lokalet er spændende, med høje hvælvinger med udsmykning, så det virker lidt som en grotte, betjening er rimelig engelsktalende og det er rimelige priser, dog i den lidt dyrere ende. Restauranten har en hjemmeside med menukort og booking - og booking er vist nødvendig i turistsæsonen og i weekenderne.

Link til Google Maps og hjemmeside med menu og booking

Tapa-Caña (D'Tablas)

Tapa-Caña (D'Tablas) ligger i centrum tæt på Ramblaen. De har et meget specielt koncept, hvor tjenerne går rundt med fade med forskellige slags tapas. Alle tapas ligger på et bræt, og når man skal betaler, kommer tjeneren og tæller de tomme brædder og glas. Et lille, spændende sted med en munter stemning.

Link til hjemmeside og Facebook

Michelin restauranter

Vil man prøve nogen af de bedre (og dyrere) kan man studere disse oversigter fra Michelin og Love Valencia.

Link til Michelin Guiden

Link til Love Valencia

Bemærk at siden er under løbende opdatering