Seværdigheder i Alicante

Catillo de Santa Bárbara er en stor middelalderborg og -fæstning, som ligger på Benacantil-bjerget lige nord for byen. Her finder du alt, hvad man forbinder med et fort: kanoner, et palads, fangekældre, en voldgrav, ruinerne af en lille kirke og selvfølgelig et udkigstårn. Fra borgen kan du nyde en fabelagtig udsigt over Alicante og Middelhavet. P.S. kig grundigt på klippefremspringet lige under udkigspunktet. Fra den rigtige vinkel kan du se et maurisk ansigt i klippen.

El Barrio, Alicantes gamle bydel finder du ved foden af den smukke San Nicolas de Bari-katedral. Den gamle bydel er en slags latinerkvarter med smalle stræder, gamle charmerende huse, små butikker, barer og taverner.

Lucentum, Den romerske by Lucentum er forløberen til det nuværende Alicante. Lucentum blev grundlagt i 300-tallet f.Kr. Der er hovedsageligt romerske ruiner at se, men også spor fra tidligere bosættelse. Ved en tur i ruinerne får man et godt indtryk af Lucentums forskellige bygninger og funktioner.

Alicantes Marina er et godt sted at tage hen, hvis du trænger til at slappe af og opleve en lille bid luksus, både hvad angår design, restauranter, shopping og så naturligvis de store luksusbåde. Når mørket falder på, kan intet andet måle sig med en måneskinstur langs havnen.

Paseo Explanada de España er Alicantes lange skønne strandpromenade, hvor du finder den mest pragtfulde udsigt over byens marina og Middelhavet. Det er den seværdighed, som bedst symboliserer Alicantes sjæl og ånd. Det er nemlig et pragtfuldt sted, hvor du nemt kan tilbringe et par timer uden anden dagsorden end afslapning og livsnydelse. I palmernes behagelige skygge kan du fx besøge en af strandpromenadens udendørs serveringssteder, køle ned med en stor is eller købe bøger og snacks fra en af de mange små boder.

Tyrefægtermuseet på Plaza de Toro: Ingen anden spansk tradition er så velkendt og så omdiskuteret som tyrefægtning. Men i Spanien er de berømteste tyrefægtere stadig lige så populære som Hollywoodstjerner. En del af udstillingen er dedikeret til Alicantes mest berømte toreadorer.

Alicantes Arkæologiske Museum (MARQ): Lyder det kedeligt? Så tro om igen! Her finder du nemlig et spektakulært og moderne museum, hvor kultur og underholdning går hånd i hånd, og hvor du selv er aktiv deltager. Du kan fx gå ind i grotter, besøge et sunket romersk skib og gå rundt på udgravningssteder, hvor du lærer om arkæologiens allermest spændende sider.

Link til MARQ hjemmeside

Parque El Palmeral: Rekreativ park ved havet med en sø, hvor man kan sejle i både, en BMX-bane, stier, vandfald og palmer. Et turforslag kunne være at tage bus 1, som går lige i nærheden af Casa Drejer. Bus 1 har et stoppested få hundrede meter fra den første indgang til parken, og den næste 50 minutter lange bustur vil føre jer igennem en stor del af Alicante.

Link til hjemmeside

Link til Tripadvicor's oversigt over museer i Alicante (åbner i nyt vindue)

Tre berømte årlige begivenheder i Alicante

AlicanteSanta Faz Pilgrimsvandring: Hvert år efter påske mødes omkring 200.000 mennesker, heraf de fleste lokale, for at gå den 8 km lange tur fra Alicantes centrum til Santa Faz-klostret, hvor Veronicas svededug, eller rettere et stykke af den, befinder sig. Veronica tørrede ifølge sagnet sveden af Jesu pande med et stykke stof, og derefter dukkede et billede af Jesu ansigt op på stofstykket. Santa Faz betyder “Helligt ansigt”. Efter pilgrimsvandringen og den religiøse ceremoni er der opsat små boder, hvor du kan købe alverdens ting og sager – fx så du kan holde en picnic.

Christianos y Moros fiesta: Fra 21.-24. april. Her mindes man slaget ved Alcoy i 1275, hvor de kristne sejrede over de muslimske maurere. Der er absolut ingen garanti for historisk korrekthed, men festivalen er en fantastisk oplevelse med “hære” der marcherer rundt i gaderne og mødes i “kamp”. Der er musik, krudtrøg og fyrværkeri og hele byen holder fest!

Hogueras de San Juan, d. 23. juni (det vi kalder Sankt Hans-aften), holdes en kæmpe fiesta til ære for San Juan (Sankt Hans). De lokale forbereder festen i løbet af hele året, og når det går løs er det med store bål, kæmpe papmachéfigurer og træfigurer, som går op i flammer på selve San Juan-aftenen. Der er musik, fyrværkeri og parader, og fra d. 25. til d. 29 er der tordnende pyrotekniske shows. Der er fest døgnet rundt for hele familien.