Strandene i området

At finde en lækker strand i Alicante er lettere end at købe en liter mælk. Skønne strande omgiver nemlig Alicante. Lige fra brede, hvide sandstrande få minutters gang fra byens centrum til isolerede laguner omgivet af klipper.

Playa del Postiguet har, ud over Middelhavet, Alicantes berømte strandpromenade, den gamle bydel og byens marina som nærmeste naboer. Her finder du en kilometer sandstrand med lavt og børnevenligt vand.

To fine strande nær Alicante er Playa Albufereta og Playa de la Almadraba, hvor du ud over at bade kan surfe og kite-surfe. Playa Albufereta er blevet vores foretrukne strand. Her er ikke så mange mennesker og så er vandet (næsten) altid klart og der bliver hurtigere dybt sammenlignet med  Playa del Postiguet ... så det måske ikke den bedste strand, hvis man har små børn med. Der er en lille strandbar, hvor man kan få noget at spise og drikke, ligesom der også er et toilet.

Rækker det ikke, kan du tage bussen eller sporvognen fra Alicantes centrum og køre 10 minutter nordpå til Spaniens (måske) bedste strand. Den syv kilometer lange Playa de San Juan har kridhvidt sand lige ud til et blåt Middelhav samt legepladser, gratis udendørs fitnessudstyr plus masser af cafeer og restauranter.

Lidt mere fredelige er de to børnevenlige strande ved El Campello et kvarters sporvognskørsel nord for Playa de San Juan.

Hvis du foretrækker klipper frem for sand mellem tæerne, kan du tage til en af de tre små strande ved Cabo de las Huertas få kilometer nordøst for Alicante.

Ni kilometer syd for byen er der fred og ro samt færre turister på Playa del Saladar. Samme stemning finder du på de syv små strande ved den gamle fiskerby Guardamar.